"Inclusie & diversiteit intrigeren mij al jaren..."

Ruim tien jaar terug ben ik me steeds meer gaan verdiepen in inclusie & diversiteit. Een gesprek met collega's over het onderwerp 'dat Nederland zo was veranderd' was de aanleiding. Een collega met een migratieachtergrond lichtte dit met tranen in haar ogen toe. De andere collega's met een migratieachtergrond bevestigden haar beeld. Ik was enorm geraakt door haar verhaal en wilde iets doen, maar wist toen nog niet zo goed wat.

Privé speelde er ook dingen. Mijn jongste zoon had een ernstig spraakprobleem. Mijn oudste zoon is hoogbegaafd. Ik ervoer dat kijken naar mogelijkheden en gebruikmaken van talent niet vanzelfsprekend is. Hierdoor, en door wat ik op mijn werk zag gebeuren, kwam het besef dat veel talent niet wordt gezien, laat staan benut. Dat betekent wat voor de persoon zelf, maar ook voor scholen, organisaties en de maatschappij.

Afgelopen jaren heb ik me op allerlei manieren bezig gehouden met inclusie & diversiteit in organisaties en heb veel kennis en ervaring opgedaan, zie mijn LinkedIn profiel. Voor mijn scriptie over genderdiversiteit heb ik onderzoek gedaan naar wat werkt en veel daarvan is toepasbaar bij andere vormen van diversiteit.

Ik maak ongemerkt altijd iets beter of leuker. Ik zet het automatisch in, zowel zakelijk als privé. Ik haal daarom veel voldoening uit het helpen van organisaties met inclusie & diversiteit. Mijn talent en passie komen hier samen. Het gaat om win-win-win: de organisatie wordt er beter van, divers talent wordt benut en het helpt onze maatschappij verder.

Van oud collega´s krijg ik terug dat ik enthousiast, verbindend, warm en open ben. Ik werk op een prettige manier samen, ben creatief en vergeet door mijn resultaatgerichtheid het doel niet uit het oog.

Ik houd van pragmatiek en werk graag organisch. Meer inclusie en diversiteit in je organisatie brengen is in mijn optiek niet moeilijk: het is vooral een kwestie van willen, beslissen en doen.

'Ultimately, diversity and inclusion is not about diversity reports or good intentions. It's about making a decision and taking action to change the way you do business' (Gallup, 2022).

Mijn missie:
Ik help organisaties met het bevorderen van inclusie & diversiteit en maak zo een verschil in de maatschappij.

Mijn visie:
Op weg naar een veilige en eerlijke samenleving.

Bekijk de video's van Co-Art Business 
Download hier mijn blogs tot en met februari 2023

astrid buiten
Scroll naar boven