Vandaag vertel ik jullie een beetje over mezelf.

Dat ik heel graag lees! Bijvoorbeeld dit boek: ‘Maar waar kom je echt vandaan? van Robert Vuijsje. Hier staan 100 interviews in over afkomst en over wat dat doet met je leven. Super interessant! En het heeft toch ook wel weer even mijn blik verruimd.

Maar wat ik nog liever lees dan normale boeken zijn strips!

Ik ben een echte strip fanaat. Ik heb hier in huis, ik denk vier of vijf meter aan stripboeken staan. En ooit is die liefde begonnen met de Donald Duck. Als ik nou denk welke strip heeft nou echt impact op me gemaakt in mijn jeugd, dan is dat Storm. En de reden waarom dat zo’n impact heeft gemaakt, dat is ja, je ziet het hier: fantasiewereld, science fiction. En nog steeds hou ik van fantasieverhalen. Met mijn oudste zoon kan ik urenlang op de bank zitten kijken naar Game of Thrones of naar Lord of the

Rings. Geweldig!!!

Ik vertel jullie nu een klein stukje van mezelf, in een verhaal.

Verhalen zijn zo belangrijk! Die geven een context achter de informatie die je al van iemand hebt. Het roept empathie op. Het roept meer vertrouwen op en dat is het begin van inclusie. En verhalen kun je lezen in boeken, verhalen kunnen mensen vertellen aan de hand van voorwerpen (of van een stripboek!).

Maar het meest krachtig zijn echte persoonlijke verhalen.

Mensen die hun persoonlijke verhaal durven te delen. Dat geeft die context, dat geeft dat vertrouwen.

En dat is het stapje naar inclusie.

Hoeveel persoonlijke verhalen worden er in jouw organisatie gedeeld?

Scroll naar boven