Op 8 september ontmoette ik Frank Jongenotter op de super inspirerende ‘Kick Ass Business dagen’ van Veronique Prins.
Frank is vriendelijk en empathisch. Hij houdt niet zo van sport. Hij huilt zo nu en dan en is niet bang om zijn emoties te tonen. Kortom, hij voldoet niet aan het stereotype beeld van een man. Ook qua uiterlijk trouwens niet: hij is niet groot, breed & gespierd.

Afwijken van wat mensen van je ‘verwachten’ maakt het leven niet altijd even makkelijk. Frank zit echter al jaren goed in zijn vel. Hij heeft geleerd dat hij veel waarde toevoegt, juist door die ‘zachte’ kant. Hij kon daardoor meer betekenen in de techniek en sinds 12 jaar voegt hij deze waarde toe in de IT bij Buckaroo.

Maar hij gaat nog meer waarde voor anderen toevoegen. Sinds januari 2022 is Frank een resultaatgerichte burn-out en preventiecoach in zijn praktijk Bij Frank op de bank.

Je leest het goed: resultaatgericht. Dat is dan wel weer passend bij het stereotypebeeld van een man.

Lees het interview dat ik met hem had hieronder: #DiversityDay op 4 oktober

#waarderingvoordeempatischeman #inclusie #diversiteit #DIG #bijfrankopdebank #coartbusiness #boostyourbusiness #veroniqueprins

De kracht van ‘zacht’ in de techniek & IT

Een kleine 20 jaar terug volgde ik een opleiding tot coach. ‘Wat wil je dat er over je wordt gezegd op je begrafenis’ werd er gevraagd. Wat daar uitkwam is mijn levensmantra geworden:

ik Frank Jongenotter ben eerlijk en verwacht eerlijkheid van de mensen om mij heen. Op basis van liefde en respect en met als grondtoon empathie’.

Als er dingen gebeuren waar ik niet heel erg warm voor loop, dan check ik of dit bij mijn mantra past en baseer daarop mijn beslissing.

Er zijn bepaalde verwachtingen die mensen van je hebben. Als man, privé en op het werk. In de wereld lijkt het soms alsof je beter af bent als je kan wat iedereen kan. Ik heb ontdekt dat anders zijn, dus niet standaard, de leukste gesprekken met zich meebrengt.

Techniek bijvoorbeeld, is voor mij geen doel op zich. Door techniek bereik je iets. Het is behulpzaam, het is een weg ergens naartoe. Ik kan er heel gelukkig van worden als ik mensen help via techniek. Door mensen te laten uitspreken, wat ze nodig hebben, wat ze goed kunnen gebruiken en wat ze daar zo fijn aan vinden. Dan gaat het niet meer over die harde dingen maar juist over de zachte dingen. Ik heb op deze manier altijd met heel veel plezier in de techniek gewerkt.

In het verleden waren er dingen die best wel frustrerend waren. Ik houd niet zo van sporten en ik ben niet competitief. Ik ben een empathische man. Dat is één van mij kernwaarden. Ik wil oprecht weten wat jou bezig houdt. Markante mensen die ik in mijn leven tegenkwam zagen in mij een talent dat ik zelf nog niet zo zag of niet zo durfde te ontplooien. Ze zeiden, toen ik koos om te gaan coachen, dat ik gewoon moest doen wat ik altijd doe. Maar dan met een opleiding. Zo werk ik al jarenlang met veel plezier bij Buckaroo.

Sleutelmomenten: dat je iemand tegenkomt die iets tegen je zegt en iets in je aanzet wat tot iets moois leidt. Dat is nu ook weer gebeurd. Mijn vrouw zei tegen mij dat ik een eigen coaching praktijk moest opzetten omdat ik dat kan, omdat dit bij me past en omdat ik daar anderen mee help. Per 1 januari 2022 ben ik gestart met mijn bedrijf ‘Bij Frank op de bank’.

Mezelf zijn en niks proberen te worden brengt rust en daar bereik ik de mooiste resultaten mee. With Effortless ease noemt Deepak Chopra dat: zonder veel inspanning resultaat behalen. Als je iets heel goed kan, ja dan voelt dat heel makkelijk. Dat is de Frank methode.

Bij Frank op de bank

Scroll naar boven